Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αγροτών κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αγροτών κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται το απαιτητό δάνειο να εξοφλείται από τον αγρότη εφάπαξ ή και τμηματικώς εντός δύο ετών
Τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών, οι οποίες προέκυψαν από δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας έναντι εγγεγραμμένων υποθηκών, κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, το ποσό του δανείου για το οποίο έχει εγγραφεί υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης, περιορίζεται σε ποσοστό 120% επί του κεφαλαίου του δανείου, εφόσον το σύνολο των απαιτήσεων της τράπεζας που απορρέουν από το δάνειο δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, και σε 200%, εφόσον το σύνολο των οφειλών είναι ανώτερο του διπλάσιου.
Παράλληλα, προτείνεται το ληξιπρόθεσμο και απαιτητό δάνειο να εξοφλείται από τον αγρότη εφάπαξ ή και τμηματικώς εντός δύο ετών, ενώ σε περίπτωση μη εξόφλησης το ποσό μετατρέπεται σε νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας από 5 έως 10 έτη, με επιτόκιο 3%.
Επίσης, σημειώνεται ότι εφόσον το αγροτικό ακίνητο δεν αποτελεί πρώτη κατοικία, κύρια αποθήκη αγροτοεφοδίων ή και κύρια παραγωγική εγκατάσταση του αγρότη (νοουμένου ως φυσικού προσώπου), παρέχεται η δυνατότητα εκμίσθωσης και εκχώρησης του μισθώματος στην τράπεζα, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του δανείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης