Τελευταία Νέα
Πολιτική

Economist - Πλήγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας - Ανησυχητική εξέλιξη το κάλεσμα Ξηρού στην ένοπλη πάλη

tags :
Economist - Πλήγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας - Ανησυχητική εξέλιξη το κάλεσμα Ξηρού στην ένοπλη πάλη
Για τους αναλυτές, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι λιγότερο ιδεολογική από την 17 Νοέμβρη, περισσότερο εθνικιστική και πιο πιθανό να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα
Σοβαρό πλήγμα για την επισφαλή κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, όπως αυτή εκδηλώνεται μετά την απόδραση του μέλους της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού, σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό Economist.
Όπως σημειώνει το περιοδικό, μόνο 5 εκ των 19 μελών της 17 Νοέμβρη, εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή.
Στο Χριστόδουλο Ξηρό, επιβλήθηκε μια από τις σκληρότερες ποινές: Έξι φορές ισόβια, για τη συμμετοχή του σε 23 δολοφονίες, μεταξύ των οποίων ενός Βρετανού και πέντε Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν με τα μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», σημειώνοντας ότι η Αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως είναι αυτοί που του πρόσφεραν καταφύγιο στην Αθήνα, για να κρυφτεί από τις αστυνομικές αρχές.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, καθώς η 17 Νοέμβρη, εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, ενώ θεωρείται πως αρκετά ηγετικά της στελέχη διέφυγαν της σύλληψης το 2002, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην γίνει κάποια έκρηξη βόμβας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία πολιτικών ή κυβερνητικών κτιρίων.
Έχουν σημειωθεί μερικοί τραυματισμοί και οι δράστες οι οποίοι θεωρείται ότι είναι εξτρεμιστές της Αριστεράς σπάνια συλλαμβάνονται.
Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρεται και σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες το τελευταίο διάστημα, όπως οι σφαίρες προς τον Γιώργο Προβόπουλο, η τραγική δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, αλλά και οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ προς την οικία του Γερμανού πρέσβη.
«Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία υπόθεση.
Για τους αναλυτές, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι λιγότερο ιδεολογική από την 17 Νοέμβρη, περισσότερο εθνικιστική και πιο πιθανό να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα.
Το βίντεο του κ. Ξηρού, ένα κάλεσμα στα όπλα τύπου τζιχάντ, είναι μια ανησυχητική νέα τροπή, επισημαίνουν αναλυτές», σύμφωνα με τον Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης