Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόμμα στην Ελλάδα ιδρύει ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γ.Χατζημαρκάκης – Αύριο οι ανακοινώσεις

Κόμμα στην Ελλάδα ιδρύει ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γ.Χατζημαρκάκης – Αύριο οι ανακοινώσεις
«Θέλω να είμαι με τους πυροσβέστες και όχι με αυτούς που βάζουν φωτιά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα»



Την ανακοίνωση του κόμματος του θα παρουσιάσει αύριο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ.Χατζημαρκάκης.
Ο κ.Χατζημαρκάκης αναφέρει ότι ετοιμάζει την κάθοδο του στον ελληνικό πολιτικό στίβο προκειμένου να συμμετάσχει με δική του λίστα στις ευρωεκλογές.
«Θέλω να είμαι με τους «πυροσβέστες» και όχι με αυτούς που βάζουν φωτιά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο πυροσβέστης» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Χατζημαρκάκης.
«Πρόκειται για μια κίνηση, μια πολιτική πλατφόρμα Ελλήνων πολιτών που θα είναι κατά του μνημονίου και υπέρ μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης», αναφέρει ο κ.Χατζημαρκάκης, τονίζοντας ότι η πολιτική του κίνηση δεν θα ανήκει σε κανένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, θα είναι μακριά από ταμπέλες και ιδεολογίες και θα βρίσκει λύσεις με σαφή επιλογή τον πραγματισμό αντί του δογματισμού.
«Υπάρχει ίδρυση πολλών καινούριων σχηματισμών, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά όλοι προσπαθούν να ανήκουν σε κάποιον χώρο και επειδή εμάς μάς ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, η λύση, όχι ο πολιτικός χώρος, η ταμπέλα, η ιδεολογία, δεν υπήρχε θέμα του πού να πάμε» επισημαίνει ο κ.Χατζημαρκάκης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν αποκλείει συνεργασίες με πολιτικούς από άλλους σχηματισμούς.
«Η Ευρώπη που ζούμε σήμερα είναι σαν ένα αυτοκίνητο που έχει πάθει λάστιχο και συνεχίζει την πορεία» αναφέρει ο κ.Χατζημαρκάκης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο για τον σχηματισμό του είναι μία ομοσπονδιακή Ευρώπη, ένας θεσμός που δεν θα συζητούσε ποτέ την έξοδο μιας χώρας από τη νομισματική ένωση.
«Αυτό που ζητάμε όλοι είναι η ευρωπαϊκή Γερμανία. Εάν η Γερμανία ξαναγυρίσει σε αυτό το πνεύμα, να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία δεν θέλει να έχει ηγεμονικό ρόλο και μόνο, τότε δεν είμαι κατά της Γερμανίας. Μια Γερμανία, όμως, που δεν καταλαβαίνει ότι και ο ηγεμόνας πρέπει να προσέχει το συμφέρον όλων, κάνει ζημιά στην Ευρώπη και τότε είμαι κατά αυτής της Γερμανίας» υποστηρίζει ο κ.Χατζημαρκάκης, ο οποίος αναφέρει ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι η τελευταία διέξοδος για μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να αφήσει την λανθασμένη πολιτική πίσω και να πάει προς ένα καινούργιο μοντέλο πολιτικής».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης