Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζεται η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Σταθάκη για το δημόσιο χρέος

Συνεχίζεται η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Σταθάκη για το δημόσιο χρέος
«Επιλεκτική ανάγνωση των θέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε η Κουμουνδούρου
Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  Σταθάκη ότι μόλις το 5% του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επαχθές, προσθέτοντας μάλιστα πως άνω του 90% του ελληνικού χρέους προέρχεται από τις αγορές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαγραφεί.
Την σκυτάλη στην κόντρα πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου που ανέφερε χαρακτηριστικά «ή ο κ. Σταθάκης κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε σήμερα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν αν τελικά ισχύει το πρόγραμμά τους και –μονομερώς-  θα ‘διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους’ ή ‘μόνον το 5%’».
Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση του κατηγορεί τον κ. Κεδίκογλου για επιλεκτική ανάγνωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλεί να διαβάζει τουλάχιστον τις ανακοινώσεις που απαντούν στις δικές του δηλώσεις.
«Τον παραπέμπουμε στην προηγούμενη μας ανακοίνωση, με την ελπίδα ότι στον ελεύθερο του χρόνο θα μας εξηγήσει τη θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Εκτός αν θέλει να απευθυνθούμε απευθείας στον κ. Schauble», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ
Παρέμβαση πραγματοποίησε και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κ. Σταθακη, παραδέχθηκε ποιοι πραγματικά διέγραψαν το "επαχθές χρέος".
«Αναμένουμε και την δημόσια παραδοχή τους ότι το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε το μόνο υπαρκτό σχέδιο ασφαλούς εξόδου από την κρίση», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης