Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Σκορδάς (υφ. Ανάπτυξης) - Η εκλογολογία δεν βοηθάει τη χώρα

Θ. Σκορδάς (υφ. Ανάπτυξης) - Η εκλογολογία δεν βοηθάει τη χώρα
Η απόφαση του ΣτΕ για τους μισθούς των ενστόλων δεν είναι χωρίς κόστος, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
«Δεν γίνεται να υπάρχει φόνος χωρίς δολοφόνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, σε δηλώσεις του στο Real FM για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι «με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαράγεται καθημερινά μια εκλογολογία, η οποία ούτε τον κόσμο βοηθάει να ηρεμίσει ούτε τη χώρα».
Πρόσθεσε δε, ότι «η κρίση σε πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού δεν δίδαξε τίποτα. Τα ίδια λάθη 30-40 χρόνια. Είναι κρίμα τώρα στο τέλος, αυτή η προσπάθεια να ακυρωθεί γιατί κάποιοι είναι οπαδοί της ακινησίας».
Ερωτήθεις ο κ. Σκορδάς για την απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων όλων των Σωμάτων, σημείωσε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα.
Ειδικότερα, επισήμανε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές. Αν αυτό το ποσό το υπολογίσει η αρμόδια υπηρεσία και δημιουργεί πρόβλημα στις υποχρεώσεις μας σε ότι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, θα πρέπει να βρεθεί κάποιο ισοδύναμο».
«Από τη στιγμή που η χώρα είναι εκτός αγορών οφείλει να καλύπτει όλες τις πρωτογενής δαπάνες της από τα πρωτογενή έσοδα της», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα λεφτά μας προφανώς είναι μετρημένα. Κάθε απόφαση τέτοιας μορφής, δεν είναι χωρίς κόστος. Πρέπει το ταχύτερο να αντιστρέψουμε μια σειρά από οικονομικά δεδομένα στον τόπο».
Ερωτηθείς τέλος για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σημείωσε ότι «τα μαγαζιά που ανοίγουν κάθε Κυριακή είναι περισσότερα από όσα ήταν την περασμένη Κυριακή. Ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος, η ίδια η κοινωνία, επιβεβαιώνουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Εμείς δεν πάμε να κάνουμε κάποια αλλαγή στον νόμο».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «υπάρχουν σοβαρές κατεστημένες συντεχνιακές δυνάμεις συμφερόντων στην Ελλάδα, που αρνούνται την αλλαγή, αρνούνται την αλλαγή του βολέματος τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε γιατί κάποια πράγματα, δεν τα κάναμε σωστά. Καμία αλλαγή από μόνη της δεν δίνει την αίσθηση ότι θα αλλάξει κάτι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης