Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης)

Αντίθετος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης)
Υπάρχουν φορείς που δεν είναι απαραίτητοι και πρέπει να κλείσουν, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρικάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν φορείς του δημοσίου που δεν είναι απαραίτητοι και πρέπει να κλείσουν.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Βήμα FM σημείωσε ότι «κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές και είναι μία άποψη που σίγουρα εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο».
Πρόσθεσε δε, ότι «η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα».
Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχουν φορείς «που δεν είναι απαραίτητοι, είτε γιατί έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους είτε επειδή υπάρχουν δομές του κεντρικού κράτους που μπορούν κάλλιστα να επιτελέσουν την ίδια αποστολή».
Σημείωσε ακόμη ότι στους φορείς που κλείνουν, «στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ενώ στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν».
Ερωτηθείς για τους δημοτικούς αστυνομικούς ανέφερε πως «η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα» και συμπλήρωσε ότι «μόλις ολοκληρώσει και ο Δήμος της Αθήνας, το ΑΣΕΠ θα κάνει τη μοριοδότηση και θα βγουν οι τελικοί πίνακες».
Ανέφερε μάλιστα ότι εντοπίστηκαν 70 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά.
Τέλος, όσον αφορά τις απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί για την περίοδο 2013-2014 με την τρόικα σημείωσε ότι αφορούν «συνολικά στο 2% των εργαζομένων του Δημοσίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης