Τελευταία Νέα
Πολιτική

Eπίθεση Χατζηδάκη στην τρόικα - Διάχυτο το νέφος αμφισβήτησης των ελληνικών προσπαθειών - Οι υπερβολές της δεν βοηθούν την οικονομία

Eπίθεση Χατζηδάκη στην τρόικα - Διάχυτο το νέφος αμφισβήτησης των ελληνικών προσπαθειών - Οι υπερβολές της δεν βοηθούν την οικονομία
Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η διαδικασία πτώχευσης
Διττό μήνυμα, τόσο προς την τρόικα, όσο και προς την αντιπολίτευση, επιχείρησε να στείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τη ρευστότητα το κυρίαρχο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το 2014, σημειώνοντας ωστόσο ότι για την αποκατάστασή της επιβάλλεται ένα θετικό κλίμα στην οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή δεν βοηθούν οι υπερβολές της τρόικας και ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης, τόνισε ο υπουργός, παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του υπουργείου για το 2014.
Ο υπουργός σχολίασε ότι υπάρχει διάχυτο νέφος αμφισβήτησης από την τρόικα σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ενώ και η αντιπολίτευση αναλώνεται σε στείρο λαϊκισμό.
«Δεν είναι δικαιολογημένη η αμφισβήτηση που υπάρχει. Δεν θέλουμε να είμαστε "yesmen" της τρόικας, ούτε οι ήρωες του μήνα, αλλά να φτιάξουμε κάτι με ευθύνη. Η δημαγωγία είναι μακριά από εμάς» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η διαδικασία πτώχευσης με το σκεπτικό να διευκολυνθούν οι πτωχεύσεις αλλά όχι οι εικονικές πτωχεύσεις. Το θέμα αυτό περιλαμβάνεται σε μία σειρά θεμάτων που θα απασχολήσουν το κυβερνητικό συμβούλιο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους που θα συσταθεί το προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης