Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιδρύθηκε το «Νέο Κόμμα» - Τι πρεσβεύει ο νέος πολιτικός φορέας

Ιδρύθηκε το «Νέο Κόμμα» - Τι πρεσβεύει ο νέος πολιτικός φορέας
Τοποθετείται στον προοδευτικό χώρο του Κέντρου


Στον προοδευτικό χώρο του Κέντρου τοποθετείται το νεοσυσταθέν «Νέο Κόμμα», ο νέος πολιτικός φορέας που αναμένεται να διεκδικήσει την είσοδο του στη Βουλή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν και αναμένεται να εκλεγεί η ηγεσία του.
Το Νέο Κόμμα έχει ως αρχές του «την ισχυρή οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, το επιτελικό κράτος, την ανοιχτή παιδεία και τους αξιόπιστους πολιτικούς θεσμούς».
«Είμαστε πολίτες και απευθυνόμαστε σε πολίτες. Θέλουμε να ιδρύσουμε το νέο δημοκρατικό κόμμα της πατρίδας μας. Αγαπάμε την Ελλάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις της. Η καλύτερη Ελλάδα έδινε εδώ και χρόνια άνισο αγώνα με τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία και ένα ολιγαρχικό πελατειακό σύστημα. Η μάχη αυτή χάθηκε. Η χώρα χρεοκόπησε. Σήμερα, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα δημόσια οικονομικά που πετύχαμε με τεράστιες θυσίες, η χώρα δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Οι ολιγαρχικές δομές παραμένουν σχεδόν άθικτες» τονίζεται στο κείμενο που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή του Νέου Κόμματος.
«Ήρθε η ώρα μια καλύτερη Ελλάδα να βγει μπροστά. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια χώρα της απομόνωσης, της χρεοκοπίας και του λαϊκισμού. Ξέρουμε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ξεπέρασαν τις ολιγαρχικές δομές τους με συνειδητή προσπάθεια και θάρρος για αναμέτρηση με το παλιό. Προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να απαλλαγούν από το πελατειακό κράτος, όλους όσους θέλουν να κτίσουν μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ισότητας και αλληλεγγύης να το δείξουν με τις πράξεις τους. Προσκαλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του Νέου Κόμματος» αναφέρεται στο κείμενο, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «πυξίδα των επιλογών μας είναι η δικαιοσύνη» και ότι «η δύναμη μας είναι οι ιδέες μας».
«Πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι διστάζουν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Ελπίζουν ακόμα στην αλλαγή του πελατειακού συστήματος από το εσωτερικό του. Και όμως, κάθε τέτοια προσπάθεια στο παρελθόν απέτυχε, ακόμα και όταν έγινε από αξιόλογους και ακέραιους πολιτικούς στους οποίους η χώρα οφείλει πολλά. Πρέπει να διδαχθούμε από τις αποτυχίες αυτές. Η ώρα έχει έρθει να αναγνωρίσουμε ότι το παλιό κομματικό σύστημα, οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του δεν μπορούν να αλλάξουν από μέσα» επισημαίνεται στο κείμενο.
Την οργανωτική επιτροπή του Νέου Κόμματος αποτελούν μεταξύ άλλων πανεπιστημιακοί καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι, οικονομικοί αναλυτές, καλλιτέχνες, μουσικοί και επιστήμονες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης