Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δριμεία επίθεση Μπουτάρη στον υφυπ.Εργασίας της Γερμανίας, Joachim Fuchtel

Δριμεία επίθεση Μπουτάρη στον υφυπ.Εργασίας της Γερμανίας, Joachim Fuchtel
Καταγγέλλει ότι όταν επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη, κάνει μόνο βόλτες



Δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Joachim Fuchtel εξαπολύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μόλις ο Γερμανός υπουργός επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, το μόνο που κάνει είναι να κάνει βόλτες, να πίνει κρασί και να τρώει χταπόδια.
Σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης», ο .Μπουτάρης σε 3σέλιδη επιστολή του προς τον ίδιο τον κ.Fuchtel αλλά και στα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γερμανίας εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του για την αδυναμία αξιοποίησης της πρωτοβουλίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, η οποία θα δημιουργούσε ένα δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας για θέματα κυρίως Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το «Βηματοδότη», ο κ.Μπουτάρης καταγγέλλει ότι ο κ.Fuchtel διοργανώνει περιοδείες μουσικών συγκροτημάτων και χωρίς λόγο τραπεζώματα ενώ του προσάπτει ότι οι Έλληνες δήμαρχοι δεν έχουν αφομοιώσει την τεχνογνωσία για ανάπτυξη και για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υποστήριζε ότι θα έφερνε.
«Οι Έλληνες Δήμαρχοι ήλπιζαν, ενδεχομένως κακώς, σε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα απέδιδαν και χρηματικά οφέλη για τις πόλεις τους, ενώ προέκυπτε πάντα το ερώτημα «πώς να κάνουμε εμείς αυτό που κάνουν αυτοί, όταν έχουμε τελείως διαφορετικές νομοθεσίες, διαδικασίες και πόρους. Αντί να κάνουμε καλό, δημιουργούσαμε την εντύπωση ότι οι Γερμανοί έρχονται για διακοπές και ότι εμείς χάνουμε την ώρα μας» φέρεται να υποστηρίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Το γραφείο του Βερολίνου επιμένει να σχεδιάζει και να διοργανώνει δράσεις ερήμην των Ελλήνων, με αποτέλεσμα με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι Δήμαρχοι να μην καταλαβαίνουν γιατί γίνονται όλα αυτά και φυσικά να αδιαφορούν και να δημιουργείται μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για την μέθοδο και την οργάνωση των Γερμανών» φέρεται να τονίζει ο κ.Μπουτάρης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης