Πολιτική

Δέσμευση Τσαυτάρη (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης) για ευνοϊκή ρύθμιση στα "κόκκινα δάνεια" των αγροτών

Δέσμευση Τσαυτάρη (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης) για ευνοϊκή ρύθμιση στα
Για απόγνωση χιλιάδων αγροτών μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να χάσουν τις περιουσίες τους κάνει λόγο η αντιολίτευση
Τη δέσμευση, ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, επανέλαβε, αυτή τη φορά από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης διευκρινίζοντας ότι θα έρθει στη Βουλή, μόλις πάρει την ευρωπαϊκή έγκριση.
Με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με ρυθμίσεις για ζωοτροφές, τρόφιμα και προστασία των ζώων, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές μίλησαν για απόγνωση χιλιάδων αγροτών μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να χάσουν τις περιουσίες τους και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση καλώντας την να καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος.
Απαντώντας ο κ. Τσαυτάρης στην αιτιάσεις αυτές, αντέτεινε ότι γίνεται προσπάθεια από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να λυθεί το πρόβλημα με μια ρύθμιση που θα είναι άρτια, για να μην χαρακτηριστεί παράνομη από την ΕΕ, και επιβληθεί στη χώρα μας νέο πρόστιμο.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης