Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Σαμαρά αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Αποφάσεις για το χρέος μέχρι τις Ευρωεκλογές ζητά η Ελλάδα

Παρέμβαση Σαμαρά αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Αποφάσεις για το χρέος μέχρι τις Ευρωεκλογές ζητά η Ελλάδα
Επί τάπητος η ελληνική προεδρία της Ε.Ε., η βιωσιμότητα του χρέους και οι Ευρωεκλογές του Μαϊου
Για το Στρασβούργο πετάει απόψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραχωρήσει την πρώτη του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως επικεφαλής της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδέψουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται, αύριο Τετάρτη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πέραν της παρουσίασης των στόχων και των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί και στη στρατηγικής της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές το 2014.
Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη του 2013, θα είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ζητήσει από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με τη λήψη άμεσων αποφάσεων.
Πέραν του οικονομικού μετώπου, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να στείλει και πολιτικό μήνυμα, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, οι οποίες ούτως ή άλλως αποτελούν ορόσημο και για τις αποφάσεις σχετικά με το χρέος.
Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει θέσει ήδη το δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο, σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στήριξη ή όχι της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης