Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Βρετανία θα βρεθεί την Τρίτη ο Ν. Αναστασιάδης (πρ. Κύπρου)- Θα συναντηθεί και με τον David Cameron

Στην Βρετανία θα βρεθεί την Τρίτη ο Ν. Αναστασιάδης (πρ. Κύπρου)- Θα συναντηθεί και με τον David Cameron
Ένα από τα βασικά θέματα που αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση των δύο ανδρών είναι και το Κυπριακό
Στην Βρετανία πρόκειται να ταξιδέψει την Τρίτη ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από επίσημη πρόσκληση της βρετανικής κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με των πρωθυπουργό της Βρετανίας, David Cameron.
Οι δύο άνδρες πρόκειται να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Βρετανίας και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, καθώς και τις σχέσεις των δύο χωρών στο ευρύτερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φυσικά τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσει και το θέμα του Κυπριακού αλλά και ζητήματα επενδύσεων και ενέργειας. Τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Τάσος Τζιωνής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στις 16 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πρόγευμα εργασίας με μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή του το University College London (Νομικό Τμήμα) με θέμα το ναυτικό δίκαιο. Στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου Ν. Αναστασιάδη οι υπουργοί που τον συνοδεύουν θα έχουν χωριστές επαφές και θα δώσουν συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ.


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης