Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» των αγροτών

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» των αγροτών
Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης απαντάει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια συνολική ευεργετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υπερχρεωμένων αγροτικών νοικοκυριών
Την έντονη αντίδραση τους διατύπωσαν όλα τα κομμάτων ακόμα και της συμπολίτευσης, για ην καθυστέρηση διευθέτησης των «κόκκινων δανείων», κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτηση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου.
Από την πλευρά του ο
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης απάντησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια συνολική ευεργετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υπερχρεωμένων αγροτικών νοικοκυριών.
Ωστόσο ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το χρόνο κατάθεσης σχετικής τροπολογίας, καθώς θα πρέπει πρώτα να πάρει την ευρωπαϊκή έγκριση.
Μάλιστα ο κ. Τσαυτάρης υπεραμύνθηκε τις νέες ρυθμίσεις υποστηρίζοντας, ότι εκσυγχρονίζεται και εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή
Χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «χαμηλών προσδοκιών, αποσπασματικό, πρόχειρο, με μπαλώματα και με ασαφείς στόχους».
Παράλληλα, έκανε λόγο για εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών που θα ωθήσει χιλιάδες από αυτούς, πολύ άμεσα όπως ανέφερε, εκτός παραγωγής.
Επικριτικός για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, καταλογίζοντας της, «ευθύνες για την καθυστέρηση κατάθεσης ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών», που όπως είπε, τους οδηγεί σε αδιέξοδο.
Από το ΚΚΕ, Ο Νίκος Μωραϊτης, τόνισε, ότι «το νομοσχέδιο δεν λύνει βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα και τη μικρομεσαία αγροτιά».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης