Τελευταία Νέα
Πολιτική

N. Δένδιας- Η μεταναστευτική πολιτική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της ασφάλειας

N. Δένδιας- Η μεταναστευτική πολιτική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της ασφάλειας
H ελληνική προεδρία θα επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην εξέταση όλων των παραμέτρων της μεταναστευτικής πολιτικής, διαμηνύει ο κ. Δένδιας
Η μεταναστευτική πολιτική αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον τομέα της ασφάλειας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, κατά τη διάρκεια στο Ζάππειο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, η ελληνική προεδρία θα επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην εξέταση όλων των παραμέτρων της μεταναστευτικής πολιτικής αφ’ ενός με το να μετριάσει τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης σε σχέση με την οικονομική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα των κρατών-μελών, αλλά και διευκολύνοντας  την νόμιμη μετανάστευση με κριτήριο τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμα ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας είναι και η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων.
«Σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε, για να προωθήσουμε σημαντικά θέματα όπως την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των δαπανών που προκύπτουν εξαιτίας των παράνομων μεταναστευτικών ροών και την ενίσχυση των προσπαθειών για μία αποτελεσματική κοινή ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών», δήλωσε ο υπουργός.
Στόχος του υπουργείου για το επόμενο εξάμηνο θα αποτελέσει παράλληλα η επικαιροποίηση του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, ενώ όπως είπε ο κ. Δένδιας η ελληνική προεδρία θα προωθήσει επίσης την πρακτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κοινού Συστήματος Ασύλου.
Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη την ανάγκη στενής συνεργασίας με τρίτες χώρες σε θέματα όπως το άσυλο, η επανεισδοχή, η διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών, νόμιμη μετανάστευση, η διαχείριση των συνόρων και οι συμφωνίες διευκόλυνσης των θεωρήσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης