Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος- "Η Ελληνική Προεδρία ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς"

Ευ. Βενιζέλος-
Το εξάμηνο της προεδρίας θα είναι το εξάμηνο της "στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση" και αρχή της "αποκατάστασης των αδικιών", τονίζει ο κ. Βενιζέλος
Η Ελληνική Προεδρία ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς γιατί η Ελλάδα έχει συσσωρευμένη εμπειρία στην άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε σε συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι παράλληλα με τις προτεραιότητες της Ευρώπης η ελληνική προεδρία θα προωθήσει τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες.
Μάλιστα επισήμανε ότι για τον έλληνα πολίτη αυτό το εξάμηνο θα είναι το εξάμηνο της "στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση" και αρχή της "αποκατάστασης των αδικιών" που έγιναν κατ΄ ανάγκην για να υπάρξουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Στο μέτωπο της ανεργίας η οποία σημειώνει "βάρβαρα ποσοστά", λέει ότι θα επιδιώξουμε "αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων", ενώ η ελληνική προεδρία "θα ενθαρρύνει" περισσότερες ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας τραπεζικής ένωσης για να είναι η Ευρώπη πραγματικά ενωμένη.
Ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει μόνον ενιαίος μηχανισμός εποπτείας για τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, τις συστημικές, τις σημαντικές, τις εκατόν τριάντα, μεταξύ των οποίων είναι και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, δεν σημαίνει μόνον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης, όταν κάποια τράπεζα έχει πρόβλημα, σημαίνει κι ενιαίο μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων».
Για τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που ενδέχεται να δυναμώσουν ενόψει των ευρωεκλογών, τον Μάιο, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «αν η ΕΕ απαντήσει έμπρακτα στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων, της ασφάλειας, της προστασίας των δικαιωμάτων, ο ευρωσκεπτικισμός θα πάρει την απάντηση που πρέπει να πάρει».

bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης