Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση μικρών ΝΠΙΔ

Κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση μικρών ΝΠΙΔ
Επικαιροποιείται η λίστα με τους προς κατάργηση φορείς του Δημοσίου


Την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, με το οποίο θα καταργούνται μικρά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι θα προέλθουν από τους προς κατάργηση οργανισμούς του Δημοσίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το υπουργείο ολοκληρώνει την επικαιροποίηση της λίστας φορέων που δεν κρίνονται απαραίτητοι και θα την καταθέσει ως νομοθέτημα στη Βουλή.
«Έχουμε σχεδόν πετύχει τον στόχο των 4.000 απολύσεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από τον στόχο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας πως πρόκειται για φορείς και οργανισμούς που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενο τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν αποκλείουν τις στοχευμένες προσλήψεις, οι οποίες, όπως είπε, θα είναι αξιοκρατικές και θα γίνουν μόνον όπου κρίνονται απαραίτητες.
Πρώτη δεξαμενή για τυχόν προσλήψεις θα είναι παλαιότεροι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που οι επιτυχόντες δεν καλύπτουν τα απαιτούμενα κριτήρια, θα προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης