Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενισχύεται η σεναριολογία για μια δεξιά «Ελιά» - Επιφυλάξεις για το εγχείρημα - Συνάντηση τις επόμενες ημέρες του Π. Καμμένου (ΑΝ.ΕΛ.) με τον Β.Πολύδωρα

Ενισχύεται η σεναριολογία για μια δεξιά «Ελιά» - Επιφυλάξεις για το εγχείρημα - Συνάντηση τις επόμενες ημέρες του Π. Καμμένου (ΑΝ.ΕΛ.) με τον Β.Πολύδωρα
Πολιτική «στέγη» και έκφραση αναζητούν οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Δεξιάς



Τη σεναριολογία σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής δύναμης στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς ενισχύουν οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π.Καμμένου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιδιώξει συνάντηση με τον Βύρωνα Πολύδωρα που πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ καθώς καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα.
Αμέσως μετά τη διαγραφή του ο κ.Πολύδωρας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος στον χώρο της λαϊκής δεξιάς και να ηγηθεί μιας «δεξιάς Ελιάς», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του.
Η κίνηση αυτή, η οποία θα έχει έντονα εθνικά και αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, μπορεί να αποτελέσει τη «στέγη» πολλών δεξιών πολιτικών προσωπικοτήτων αλλά και ψηφοφόρων, οι οποίοι αφενός νιώθουν απογοητευμένοι από τη σημερινή πολιτική του παραδοσιακού τους χώρου, της ΝΔ και αφετέρου δεν εκφράζονται από το λόγο, την πολιτική στάση και τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.
Στις σημερινές του τοποθετήσεις ο κ.Καμμένος, αφού απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι προτίθεται να προσεγγίσει τον κ.Πολύδωρα, αν και έσπευσε να επισημάνει πως δεν είναι στις προθέσεις του να δημιουργηθεί ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα.
Είναι προφανές πως ο κ.Καμμένος ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ανοιχτά και επίσημα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Είναι επίσης προφανές πως δεν μπορεί να παραγνωρίσει τα μεγάλα προβλήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπα το κόμμα του, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν τη δυναμική τους στην ελληνική κοινωνία, εξέλιξη που εν μέρει αποδεικνύει πως οι ΑΝ.ΕΛ. δοκιμάστηκαν πολιτικά και δεν έπεισαν.
Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της Δεξιάς  -από το κέντρο έως τα άκρα της – δεν έχουν πολιτικό μέλλον, τουλάχιστον βάσει των σημερινών δεδομένων και συσχετισμών.
Η Χρυσή Αυγή, αν και παραμένει τρίτη δύναμη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και διατηρεί τη δυναμική της παρά την εμπλοκή των μελών της με τη Δικαιοσύνη, δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορούν να την εξελίξουν σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν περιοριστεί στα επίπεδα του 4% με 5% ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις από τον χώρο της Δεξιάς κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Ωστόσο, υπάρχει ένα εκλογικό σώμα που προσδιορίζεται στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, που αναζητά «πολιτική στέγη» και έκφραση και που επί της ουσίας καθιστά αναγκαία την ύπαρξη συνεργειών και συμμαχιών στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Άμεσα εξελίξεις δεν θα πρέπει να αναμένονται καθώς αυτό που έχει καταστήσει σαφές ο κ.Πολύδωρας είναι πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων εκτιμάται πως θα σηματοδοτήσει έντονες πολιτικές αναταράξεις και ανατροπές.
Ίσως ανάμεσα σε αυτές τις ανατροπές να είναι και μια νέα πολιτική δύναμη με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κ.Πολύδωρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης