Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για την Κεντροαριστερά – Το αβέβαιο μέλλον της ΔΗΜΑΡ και το εκλογικό «στοίχημα» των «58»

Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για την Κεντροαριστερά – Το αβέβαιο μέλλον της ΔΗΜΑΡ και το εκλογικό «στοίχημα» των «58»
Προτεραιότητα της ελληνικής «Ελιάς» η απεμπλοκή από την κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ
Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον των πολιτικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα για τη Δημοκρατική Αριστερά και την «Πρωτοβουλία των 58», την περίφημη ελληνική «Ελιά».
Το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα συνέλθει για πρώτη φορά η νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με κύριο αντικείμενο την εκλογή του νέου γραμματέα, και ήδη διατυπώνονται έντονες επιφυλάξεις για τις πολιτικές επιλογές του προέδρου του κόμματος, Φ.Κουβέλη.
Αυτήν την φορά οι ενστάσεις αφορούν την πρόταση του κ.Κουβέλη για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.
Ο κ.Κουβέλης προτείνει για τη θέση τον 35χρονο Θ.Θεοχαρόπουλο με τις ενστάσεις να αναφέρουν στο ότι η επιλογή αυτή αποσκοπεί στο να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ΔΗΜΑΡ ο κ.Κουβέλης μια και ο υποψήφιος δεν έχει ερείσματα στο κόμμα.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα στη ΔΗΜΑΡ δεν είναι η θέση του γραμματέα, την οποία εκτιμάται ότι θα λάβει έστω και με οριακή πλειοψηφία ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Το πρόβλημα παραμένει η πολιτική κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ και οι διαρκείς εσωκομματικές αντιδράσεις στις πολιτικές αποφάσεις του κ.Κουβέλη.
Αν και κατά το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, αποφασίστηκε ξεκάθαρα ότι η ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει μόνη στις ευρωεκλογές, ότι απορρίπτει συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ότι προσδοκά συμμαχίες για την ανασυγκρότηση του τρίτου πόλου με προοδευτικές σοσιαλιστικές δυνάμεις, ο προβληματισμός για αυτές τις επιλογές δεν έχει εκλείψει.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πλευρά Λυκούδη που επιθυμεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει ότι θα είναι ενεργή στις κινήσεις της Πρωτοβουλίας των «58» ενώ τα στελέχη από το «Αριστερό Δίκτυο» εξακολουθούν να πιέζουν και να επιθυμούν μια συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο σχηματισμού μιας αριστερής κυβέρνησης.
Δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΔΗΜΑΡ ακόμα και κάτω από το 3% τη στιγμή που ορατός είναι ο κίνδυνος να μην εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή και δεδομένων των εσωκομματικών αντιδράσεων, η πίεση προς τον κ.Κουβέλη και τις πολιτικές του επιλογές παραμένει αφόρητη, με το μέλλον της ΔΗΜΑΡ να φαντάζει αβέβαιο πολιτικά.

Σπύρος Χριστόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης