Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) - Προς επανεξέταση το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ

Β. Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) - Προς επανεξέταση το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ
Υπό επεξεργασία ακόμη το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας
Προς επανεξέταση είναι το μέτρο που αφορά την καταβολή ποσού 25 ευρώ για να εισαχθεί ένας ασθενής σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως επισήμανε ο κ. Κεγκέρογλου, «το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη».
Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν θα πρέπει να υπάρξει διεύρυνση των κοινωνικών ομάδων που εξαιρούνται από το μέτρο, επισημαίνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί».
Παράλληλα, ο κ. Κεγκέρολγου διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του έτους το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, επισημαίνοντας ότι ακόμη βρίσκεται υπό επεξεργασία και ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί με συγκεκριμένη ρύθμιση.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «κατ' αρχήν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να έχει ανακοινωθεί ή να ισχύει με τον καινούργιο χρόνο. Επομένως όλα είναι σενάρια που προφανώς στηρίζονται σε κάποιες απόψεις. Δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία για το νέο σύστημα, το οποίο άλλωστε δεν θα εφαρμοστεί από 1/1/2014 προκειμένου να έχουμε αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα. Το νέο σύστημα όπως έχει προσδιοριστεί, με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας είναι ακόμη υπό επεξεργασία και θα προσδιοριστεί με συγκεκριμένη ρύθμιση».
Πάντως, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι «αυτό το οποίο θα ισχύσει από 1/1/2014 είναι το νέο σύστημα καταβολής του εφάπαξ, που έχει να κάνει με όλους όσοι λάβουν συνταξιοδοτική πράξη από την 1η Ιανουαρίου και μετά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης