Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου, δηλώνει ο Κ. Κοντογεώργος (Ν.Δ.)

Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου, δηλώνει ο Κ. Κοντογεώργος (Ν.Δ.)
Ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου, τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. για την υπόθεση δίωξής του για απιστία
Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου, τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των 18 νομαρχιακών συμβούλων για τους οποίους ο εισαγγελέας Καρπενησίου έχει ασκήσει δίωξη για απιστία.
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε από τη Ν.Δ.», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου από τη βουλή των Ελλήνων προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Να μην υπάρχει καμία σκιά σε κανένα επίπεδο. Αρνούμαστε τις κατηγορίες αυτές και στο επόμενο στάδιο θα διαφανεί πλήρως».
Πάντως, ο κ. Κοντογεώργος παραδέχτηκε ότι πράγματι δεν είχε πληρωθεί καμία δόση από το δάνειο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά ένα δάνειο - μαμούθ 4,7 εκατ. ευρώ που έλαβε από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η εταιρεία της νομαρχίας Ευρυτανία Α.Ε. Από τη σύνθεση του νομαρχιακού συμβουλίου μόνο δύο δεν πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή, καθώς δεν μετείχαν στην επίμαχη απόφαση.
Η εισαγγελία άρχισε να ερευνά την υπόθεση το 2010, μετά την εγγύηση που παρείχε η τότε Νομαρχία Ευρυτανίας στην Ευρυτανία Α.Ε. προκειμένου να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Εν συνεχεία, η έρευνα επεκτάθηκε και στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ευρυτανία» για διάθεση των χρημάτων του δανείου, αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα και αν τα εισέπραξαν νομίμως ή όχι.
Η εν λόγω εταιρεία ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις δόσεις του δανείου και πλέον η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας, καλείται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.
Όπως επισήμανε ο κ. Κοντογεώργος, «το 2007 η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Eυρυτανία Α.Ε. για τη λήψη δανείου προκειμένου να καλύψει οφειλές προς τρίτους, εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία που είχαν συσσωρευτεί μέχρι τότε. Ήταν ύψους 4,75 εκατ. ευρώ».
Πρόσθεσε δε, ότι «το έκανα διότι η εταιρεία βρισκόταν προ αδιεξόδου προκειμένου να διαφυλάξει περιουσιακά στοιχεία υπέρτερης αξίας απ’ ό,τι η αξία του δανείου».
Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει νωρίτερα το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είναι σημαντικό ότι «ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του. Να σεβαστούμε την πορεία της δικαστικής έρευνας και να δούμε πού θα καταλήξει. Δεν ξέρουμε αν ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει έρευνα ή θα παει στο αρχείο. Μού έχουν πει ότι θα αιτιολογηθούν όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης