Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα… αισιοδοξίας από τον Νίκο Αναστασιάδη – Απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου – Έτος δοκιμασίας το 2013

Μήνυμα… αισιοδοξίας από τον Νίκο Αναστασιάδη – Απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου – Έτος δοκιμασίας το 2013
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κύπριου Προέδρου
Μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας τους Κύπριους σε έναν κοινό αγώνα για την ανόρθωση της χώρας.
Ενόψει της έλευσης του 2014, ο Κύπριος Πρόεδρος ευχήθηκε το 2014 να αποτελέσει την αρχή του τέλους της μεγάλης δοκιμασίας του κυπριακού λαού.
«Η χρονιά που απόψε αποχαιρετούμε ήταν χρονιά δοκιμασίας. Ο κυπριακός λαός κλήθηκε να καταβάλει βαρύ τίμημα για όλα τα σφάλματα, τις στρεβλώσεις και τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος. Να υποστεί τις συνέπειες από την αναποφασιστικότητα, την ατολμία και τις ευθυνοφοβίες του παρελθόντος» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ο Ν. Αναστασιάδη αποσαφήνισε πως έχουν χτιστεί οι βάσεις προκειμένου να αποτραπεί ένα ανάλογο ενδεχόμενο.
Αναφερθείς στο «Κυπριακό», υπογράμμισε πως «η Κύπρος μπορεί να γίνει σύντομα μια άλλη χώρα που θα προσφέρει προστασία και ίσες προοπτικές προκοπής σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της σε όλη την επικράτειά της».
Μία ενδεχόμενη λύση, πρόσθεσε, «θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα ξένα στρατεύματα και τις ξένες εξαρτήσεις και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του συνόλου των νομίμων πολιτών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον «ενδιαφέρει να καταλήξουμε σε λύση και να επανενώσουμε την κοινή μας πατρίδα». «Να συζητούμε τις προϋποθέσεις της επανένωσης, αντί να διαπραγματευόμαστε τους όρους της διάλυσης» κατέληξε ο Νίκος Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης