Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Όχι» του Μ. Θεοδωράκη στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη της Προεδρείας της Δημοκρατίας

«Όχι» του Μ. Θεοδωράκη στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη της Προεδρείας της Δημοκρατίας
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει στον Μίκη Θεοδωράκη τον ιδανικό αντικαταστάτη του Κάρολου Παπούλια
Mετά το αίσιο τέλος στην περιπέτεια υγείας του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πήρε σήμερα εξιτήριο από Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού, ξεκίνησαν πάλι τα σενάρια περί ανάληψης της Προεδρείας της Δημοκρατίας.
είχε γίνει εδώ και μέρες γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέπει στο πρόσωπο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, τον ιδανικό αντιακταστάτη του Κάρολου Παπούλια.
Ωστόσο ο Μίκης Θεοδωράκης εμφανίζεται για ακόμη μια φορά αρνητικός τεθεί υποψήφιος για την Προεδρεία της Δημοκρατίας.
Ο κύριος λόγος της άρνησης του φαίνεται πως είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, τα οποία δεν θα του επέτρεπαν να αφοσιωθεί σε ένα τέτοιο αξίωμα.
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θεοδωράκης απορρίπτει μια τέτοια πρόταση, αφού πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχε αρνηθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, σε ιδιωτική συνάντηση που είχαν πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012.
Και σε εκείνη την περίπτωση ο κ. Θεοδωράκης είχε επικαλεστεί την ηλικία του ενώ πριν από χρόνια είχε βάλει τέλος σε αντίστοιχα σενάρια, όταν δημοσιεύματα ανέφεραν ξανά το όνομά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Πως μπορώ εγώ να σφίξω το χέρι του Μπους;"

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης