Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομήρου (πρόεδρος Κυπριακής Βουλής) – Δεν νοείται έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό χωρίς κατοχυρώσεις

tags :
Ομήρου (πρόεδρος Κυπριακής Βουλής) – Δεν νοείται έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό χωρίς κατοχυρώσεις
Να μη γίνει Πόντιος Πιλάτος ο ΟΗΕ


Την άποψη ότι δεν νοείται η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό χωρίς να υπάρχουν κατοχυρώσεις εξέφρασε ο Γιαννάκης Ομήρου, πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου.
«Δεν είναι νοητή έναρξη συνομιλιών χωρίς να κατοχυρώνεται η μία μόνη και αδιαίρετη κυριαρχία, η μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, η μία και μόνη ιθαγένεια. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν χωρίς να είναι ξεκάθαρο σε αυτό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει, μετεξελίσσεται, δεν διαλύεται, δηλαδή δεν υπάρχει παρθενογένεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ομήρου.
Ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση στον Ντερβίς Ερόγλου και στην Τουρκία, ενώ υπογράμμισε πως ο ΟΗΕ δεν πρέπει να έχει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
«Ο ΟΗΕ δεν πρέπει να διαδραματίζει ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αλλά πρέπει να απαιτήσει μια σαφή διαπραγματευτική βάση» υποστήριξε ο κ.Ομήρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης