Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος - Σηκώσαμε το βάρος της κρίσης – Δώσαμε τέλος στις συζητήσεις για ομαδικές απολύσεις - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τον "εκτσογλανισμό"

Βενιζέλος - Σηκώσαμε το βάρος της κρίσης – Δώσαμε τέλος στις συζητήσεις για ομαδικές απολύσεις - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τον
"Εμείς εγγυηθήκαμε για την πρώτη κατοικία"
Στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
«Εμείς σηκώσαμε μόνοι μας το βάρος της κρίσης. Όσοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στην εποχή της κακοδαιμονίας κάνουν μεγάλο λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τις τελευταίες εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διενεργεί έρευνα για το υβρίδιο της τρόικας που δεν προβλέπεται από τις συνθήκες και χαίρομαι γιατί έστω και αργά αντιλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα επιχειρήματά μας για το πως έπρεπε να είναι η λύση. Τώρα καταλαβαίνουν την αμφισβήτηση των θεσμών και τη δομική αποτυχία της Ευρώπης. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι για την Ευρώπη. Οι κίνδυνοι της τραπεζικής ένωσης έδειξαν ότι θα πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική και πρόγραμμα» τόνισε.
Ο ίδιος χαρακτήρισε "ως μεγάλο επίτευγμα την αναδιάρθρωση του χρέους με το PSI, το οποίο εν συνεχεία μετουσιώθηκε στο σημερινό πρωτογενές πλεόνασμα και το οποίο όπως ανέφερε θα μοιραστεί για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων".
Ο κ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπεραμύνθηκε της πολιτικής της φορολογίας καθώς όπως ανέφερε: «Εμείς δώσαμε λύση. Εμείς ανακόψαμε κάθε συζήτηση για τις ομαδικές απολύσεις, εμείς εγγυηθήκαμε την πρώτη κατοικία» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά και τις ευρωεκλογές, είπε  ότι οι «58» δεν συγκροτούν κόμμα, αλλά πήραν μια πρωτοβουλία για να γίνουν ο καταλύτης των εξελίξεων για την ανασυγκρότηση του χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
Πρόσθεσε ότι το κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στον διάλογο ισχύει και σήμερα για όλους και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από αυτό.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι καλλιεργεί το υπόστρωμα του εκχυδαϊσμού και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, «για την ακρίβεια, επιτρέψτε μου να πω, του εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας».

Παράλληλα επανέλαβε τα μέτρα του οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση που βασίζεται σε δέκα άξονες:
1. Εκταμίευση της δόσης
2. Ανάγκη τερματισμού ανούσιας και επικίνδυνης συζήτησης για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις.
3. Συμφωνία για δημοσιονομικό σχεδιασμό έως το 2016 χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα και θα γίνει λόγω πλεονάσματος
4. Δυναμική προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών
5. Στήριξη της πραγματικής οικονομίας
6. Προστασία κοινωνικής συνοχής
7. Σταδιακή μετάβαση από έκτακτα φορολογικά μέτρα σε ενιαίο φορολογικό σύστημα. Πρέπει να μειωθεί η επιβάρυνση για τα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.
8. Ολοκλήρωση των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα χωρίς παιχνίδια με τις καταθέσεις.
9. Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
10. Επάνοδος στις αγορές με ασφαλή τρόπο και την βοήθεια ΕΚΤ και ESM.

"Η νέα υβριστική επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει έλλειμμα ήθους και ψυχραιμίας, αλλά και πλεόνασμα πανικού. Τον κατανοούμε", απάντησε στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης