Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς - Έτος ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση το 2014 για την Ελλάδα - Αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, με πρωτογενές πλεόνασμα

Σαμαράς - Έτος ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση το 2014 για την Ελλάδα - Αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, με πρωτογενές πλεόνασμα
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα, διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
Ως έτος εξόδου από την κρίση, αλλά και έτος ανάκαμψης χαρακτήρισε το 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής.
"Το 2014 θα είναι το έτος μας, θα είναι το έτος της Ελλάδας", τόνισε ο κ. Σαμαράς, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
"Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα", εξήγησε στη συνέχεια, για να προσθέσει πως "το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά".
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σχολιάζοντας τις αποφάσεις των συμβουλίων Eurogroup - Εcofin, δήλωσε πως "η συμφωνία για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών συνιστά ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα".

"Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία ενώ ο κ. Τσίπρας την χώρα"

Παράλληλα επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα ανοίξει το δρόμο για εκλογές.
"Η νοοτροπία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καλλιεργεί το δικό της κήπο με δηλητήριο που ρίχνει σε όλους τους άλλους. Οι άλλοι όμως είναι η Ελλάδα" απάντησε αρχικά ο πρωθυπουργός.
Και συνέχισε: "Το να δηλητηριάζεις το κλίμα, να ζητάς συνεχώς εκλογές, να δημιουργείς συνθήκες τρόμου σε επενδυτές δεν πιστεύω ότι ευνοεί την ίδια την αντιπολίτευση. Τέλος πάντων, στις ευρωεκλογές θα δούμε τα αποτελέσματα. Εγώ δεν κοιτάζω τις εκλογές που έρχονται, εγώ κοιτάζω τον άνεργο. Μέριμνά μου είναι να δώσω εργασία σε έναν ακόμη άνεργο. Με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλον αντίπαλο. Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία, εκείνος έχει τη χώρα. Ίσως είναι δικαίωμά του, αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα να είμαι αυστηρός".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης