Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκυλακάκης (ΔΡΑΣΗ) - Να μην ψηφιστεί ο φόρος στα ακίνητα

Σκυλακάκης (ΔΡΑΣΗ) - Να μην ψηφιστεί ο φόρος στα ακίνητα
Πρόκειται για ιστορικό λάθος

Έκκληση στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την φορολογία των ακινήτων απευθύνει ο Θ.Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης.
«Θα είναι ιστορικό λάθος εάν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει σήμερα το διπλό φόρο ακινήτων και τις διατάξεις φορολογικών υπερεξουσιών στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό που τον συνοδεύουν» τονίζει ο κ.Σκυλακάκης, προσθέτοντας πως πρόκειται για νόμο εξουθένωσης της μεσαίας τάξης σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.
«Οδηγεί στη σταδιακή δήμευση της περιουσίας όσων τα ακίνητα δεν αποφέρουν έσοδα (ημιτελή ακίνητα, ανενεργά οικόπεδα, «ψιλοί κύριοι», ξενοίκιαστα διαμερίσματα, γραφεία και μαγαζιά κ.λπ.). Οδηγεί ταυτόχρονα σε περαιτέρω κατάρρευση την αγορά ακινήτων, σε μαζική εκποίηση περιουσιών και σε αναδιανομή τους υπέρ των ολίγων που κατέχουν σήμερα -άσπρα ή μαύρα- μετρητά για να τις αγοράσουν» υπογραμμίζει ο κ.Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι «ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα, έχουν πολλαπλάσια ευθύνη για όσα θα συμβούν αν ψηφίσουν θετικά».
«Γιατί ενώ οι συνάδελφοί τους της Περιφέρειας εξασφάλισαν απαλλαγές ακόμα για τις πολύ μεγάλες αγροτικές ιδιοκτησίες, εκείνοι δεν έδωσαν μάχη ούτε για τις πιο ακραίες και άδικες διατάξεις του νόμου που αφορούν τους κατοίκους των αστικών κέντρων. Η Δράση απευθύνει τελευταία έκκληση: Πείτε όχι στην υπερφορολόγηση. Ζητήστε αντ’ αυτού να περικοπούν δαπάνες (όχι νέοι διορισμοί, όχι συνταξιοδοτήσεις από τα 50 κ.λπ.). Ζητήστε λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Μην τον ψηφίσετε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Σκυλακάκης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης