Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ- Αναγκαιότητα για τη χώρα η διεύρυνση ης φορολογικής βάσης

tags :
ΔΗΜΑΡ- Αναγκαιότητα για τη χώρα η διεύρυνση ης φορολογικής βάσης
Ανακοίνωση για την Ενδιάμεση Έκθεσή για τη Νομισματική Πολιτική του 2013 εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά
Ως αναγκαιότητα χαρακτηρίζει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την Ενδιάμεση Έκθεσή για τη Νομισματική Πολιτική του 2013, η οποία υποβλήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και το υπουργικό Συμβούλιο από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Στην έκθεση της ΤτΕ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι είναι καθοριστικής σημασίας να παραμείνει η οικονομική πολιτική προσηλωμένη στην πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ για τη φορολογία  η Τράπεζα επισημαίνει ότι η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον στην αύξηση των φόρων και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων.
Βάσει αυτών η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, την ίδια ώρα που υποστηρίζει την απαρέγκλιτη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι υποχρεωμένος να υπογραμμίσει ότι αυτή βασίζεται κυρίως στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των ήδη φορολογουμένων.
«Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής καθίστανται πρωταρχική επιταγή και αναγκαιότητα για τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης