Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε άμεση κατάργηση 12 οργανισμών του δημοσίου προχωράει o υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε άμεση κατάργηση 12 οργανισμών του δημοσίου προχωράει o υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Με στόχο την συμπλήρωση 4000 απολύσεων η κατάργηση των 12 οργανισμών
Στην κατάργηση 12 οργανισμών του δημοσίου πρόκειται να προχωρήσει μέσα στα Χριστούγεννα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υλοποιώντας το πρώτο κύμα καταργήσεων οργανισμών.
Οι καταργήσεις θα γίνουν με στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4000 απολύσεων που αποτελεί και μνημονιακό στόχο, μετά την απομάκρυνση των  εργαζομένων των εν λόγω οργανισμών.
Πρώτο στην λίστα είναι το ταμείο οδοποιίας, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα αναδιαρθρώσεων, που θα αφορά ΝΠΙΔ, ενώ σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί η πολιτική της συρρίκνωσης του προσωπικού.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξη που παραχώρησε «στον Ενικό» και στον Ν. Χατζηνικολάου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στόχος για επιπλέον απολύσεις εκτός της δέσμευσης των απολύσεων 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. «Δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη απόλυση με τη μορφή του ποσοτικού στόχου. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν απολύσεις στη συνέχεια αλλά δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αναλάβει καμία επιπλέον δέσμευση για ποσοτικό στόχο απολύσεων πέραν των 150.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα ο υπουργός επισήμανε ότι η εξοικονόμηση από το μικρότερο κράτος είναι 8 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης