Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε αναζήτηση νέων δεξαμενών απολύσεων ο Κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναζήτηση νέων δεξαμενών απολύσεων ο Κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει όσους προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά απαντά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Μια άκρως επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τον έλεγχο των πιστοποιητικών για την πρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «υπαλληλοκτόνα» την εγκύκλιο του  του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, ενώ τον κατηγορεί ότι αναζητά νέες δεξαμενές απολύσεων και θέλει να καταστήσει συνένοχο την κοινή γνώμη στην εξόντωση των προς απόλυση υπαλλήλων.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές, προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθειά σκοτάδια των δικών τους “ειδικών προσλήψεων” και υπηρεσιακών μεταβολών, όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.λ.π., των δημοσίων υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει τέλος ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του θα βάλουν ένα τέλος στην εξοντωτική μανία των μνημονιακών  υπουργών και των πολιτικών τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει όσους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά

Από την μεριά του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε άμεσα απάντηση σε ανάλογο ύφος, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί να προστατεύσει όσους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά.
Μάλιστα στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο.
Ενώ προσθέτει ότι αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης