Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας βρίσκεται στην «τελική ευθεία» διασαφήνισε ο Α. Μπέζας (υφ. Υγείας)

Η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας βρίσκεται στην «τελική ευθεία» διασαφήνισε  ο Α. Μπέζας (υφ. Υγείας)
Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί
Η διαδικασία της μεταρρύθμισης θα προχωρήσει «ούτως ή άλλως» μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, παρά τη σημερινή απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ωστόσο ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου παραμένει ανοιχτή στο διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τους κάλεσε ακόμη και τώρα να έρθουν σε διάλογο, με σκποπό να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε αυτό το διάλογο δεν πρέπει να τίθενται προϋποθέσεις οι οποίες ακυρώνουν στην ουσία τη μεταρρύθμιση. «Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Θέλουμε να αλλάξουμε σε σχέση με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το καθεστώς που υπάρχει σήμερα προς το καλύτερο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς τέλος εάν μπορεί να υπάρξει μορατόριουμ ενός μήνα και να επανεξεταστούν κάποιοι όροι, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει το περιθώριο για να γίνει κάτι τέτοιο. «Η διαδικασία της μεταρρύθμισης θα προχωρήσει. Επαναλαμβάνω όμως ότι ανά πάσα στιγμή οι γιατροί είναι καλεσμένοι εδώ στο υπουργείο Υγείας για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης», κατέληξε.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης