Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τα υπεσχημένα για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ στην εστίαση

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τα υπεσχημένα για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ στην εστίαση
Τα παραπάνω δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές εντός της προθεσμίας
Η κυβέρνηση θα τηρήσει τα υπεσχημένα για τους πλειστηριασμούς και τον ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε κοντά» σε συμφωνία στο Eurogroup.
Αναφερόμενος στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα επισήμανε ότι θα γίνει δεκτή η λύση που προτείνεται και ότι είναι εφικτό να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.
Ερωτηθείς για τον ΦΠΑ στην εστίαση, δήλωσε ότι η μείωσή του έχει αποδώσει από πλευράς αύξησης του τζίρου, ενώ και «από πλευράς δημοσίων εσόδων είμαστε σε καλό σημείο». Πρόσθεσε ακόμη ότι ως μέτρο έχει καλή προοπτική. «Στόχος μας είναι να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές παντού», επισήμανε και απέκλεισε την εφαρμογή εισπρακτικών μέτρων για την κάλυψη του κενού από τον μειωμένο συντελεστή.
Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ακόμη ότι δεν ευσταθούν τα σενάρια που μιλούν για επιπλέον δανεισμό της χώρας για την επόμενη διετία, ενώ ερωτηθείς για τις επανασυνδέσεις ρεύματος σημείωσε ότι οι χειρισμοί ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Όσον αφορά στην επιβάρυνση στους λογαριασμούς, επισήμανε ότι υπολογίζονταν σε 15.000 επανασυνδέσεις, με επιβάρυνση στους υπόλοιπους λογαριασμούς της τάξης του μισού ευρώ ανά μέσο όρο. Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κεδίκογλου ότι «αυτό το ποσοστό αλλάζει ανάλογα με το ύψος τους λογαριασμού. Δηλαδή, στους μικρούς λογαριασμούς θα είναι 20 λεπτά και στους μεγάλους θα φθάσει τα 70-80 λεπτά. Εάν διπλασιαστεί ο αριθμός, δηλαδή φθάσουμε σε 30.000 οικογένειες που πρέπει να επανασυνδεθεί το ρεύμα, τότε ο μέσος όρος επιβάρυνσης θα είναι ένα ευρώ» ανέφερε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα από τις «δύσκολες, αλλά αναγκαίες» αποφάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από το νέο έτος. Επομένως, πρόσθεσε, καθώς «η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και όμως δεν καταφέρνει να ξεκολλήσει από αυτό το ποσοστό του». Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Τέλος, ερωτηθείς για τον φόρο στα ακίνητα, δήλωσε ευχαριστημένος και ανέφερε ότι το 75% θα πληρώσει λιγότερα, το 20% θα πληρώσει τα ίδια και μόνον έναν 5% θα πληρώσει περισσότερα. «Και από αυτούς που θα πληρώσουν περισσότερα που είναι ανώτερης εισοδηματικής τάξης, κανένας δεν θα πληρώσει πάνω από 7,5% περισσότερο», τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης