Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Ανάγκη η άμεση απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο

Φ. Κουβέλης: Ανάγκη η άμεση απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε την πρόσκληση των «58» για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές
Την ανάγκη άμεσης απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.
«Δεν πιστεύουμε ότι η χώρα, με αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής, θα βγει από την κρίση. Τα δημόσια οικονομικά μπορεί να σταθεροποιηθούν αλλά το κοινωνικό κόστος δεν μετριέται. Το βλέπουμε: Τεράστια ύφεση. Παραγωγική καθίζηση. Στέγνωμα της αγοράς. Πτώση της ζήτησης. Πιστωτική ασφυξία. Υπερφορολόγηση. Άδικη κατανομή των βαρών και μεγέθυνση των ανισοτήτων.», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.
Μάλιστα υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής ενώ χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πρόταση αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για εύκολη και ανέξοδη ρητορεία.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά του φόρου ακινήτων, οποίος τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί και να συνδεθεί με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογούμενου και όχι κάθε ακινήτου ξεχωριστά, με προοδευτική κλίμακα και αφορολόγητο όριο, ενώ ζήτησε να διατηρηθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το 2015.
Σχετικά με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης απέρριψε την πρόσκληση των «58» για κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές και διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει μαζί με τη συμμαχία που θα έχει συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης