Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Aναστασιάδης: «Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο στο κυπριακό»

Ν. Aναστασιάδης: «Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο στο κυπριακό»
Όσοι αρνούνται τον όποιο διάλογο είναι αυτοί που θέλουν τη δημιουργία δύο κρατών, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου
Μετά και την απόρριψη από την τουρκοκυπριακή πλευρά της πρότασης Αναστασιάδη για το κοινό ανακοινωθέν, φαίνεται ότι οδηγείται σε αδιέξοδο η προσπάθεια για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν και έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι επόμενες μέρες «θα είναι καθοριστικές και για τη στάση μας η οποία θα προέρχεται από τη δική τους συμπεριφορά και στάση», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές, κάνοντας λόγο για αδιέξοδο λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της  Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε ότι καταβλήθηκαν σημαντικές γενναίες προσπάθειες αυτή την περίοδο, ώστε από τη μια να διασφαλίζονται οι βασικές αρχές λύσης και από την άλλη να μην παραγνωρίζονται οι έγνοιες ή ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, ενώ πρόσθεσε ότι  αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αίγυπτο, θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για χάραξη πολιτικής.
Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιμείνει σε αυτό που επιδιώκει, δηλαδή προ της έναρξης του όποιου διαλόγου θα πρέπει να διασφαλιστούν οι βασικές αρχές λύσης του κυπριακού προβλήματος, «όχι όπως εμείς θέλουμε αλλά όπως οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε.
«Όσοι το αρνούνται», συνέχισε, «είναι εκείνοι που επιθυμούν τη δημιουργία δύο κρατών ή τη δημιουργία συνομοσπονδίας μέσα από δύο τάχα προϋπάρχοντα κυρίαρχα κράτη. Η παρανομία δεν δημιουργεί δίκαιο και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από εμάς», συνέχισε.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης