Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξηγήσεις για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου – Στα 1,33 εκ. ευρώ το ύψος της φοροδιαφυγής

Εξηγήσεις για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου – Στα 1,33 εκ. ευρώ το ύψος της φοροδιαφυγής
Aφορά τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του 2009 και του 2012
Εξηγήσεις για τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το 2009 και το 2012, έδωσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.
Ειδικότερα, μέσω υπομνήματός του, ο πρώην «πράσινος» υπουργός, έδωσε εξηγήσεις στην αρμόδια Εισαγγελέα για την κατηγορία της υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το έτος 2009 και 2012.
Το χρηματικό ποσό για το οποίο διώκεται, υπολογίζεται στα 1,33 εκ. ευρώ και εντοπίστηκε μέσω της υπόθεσης της λίστας Lagarde.
Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός διώκεται και για το «πόθεν έσχες» του 2008.
Μάλιστα, για την συγκεκριμένη κατηγορία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός τους έχουν απολογηθεί, με τις αρχές να τους αφήνουν αμφότερους ελεύθερους με χρηματική εγγύηση 50.000 και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Τι μετέδιδε στις 8 Δεκεμβρίου του 2013, το bankingnews.gr:
Διακίνηση μιζών ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά το 2002, όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση δικηγορικής εταιρίας, για λογαριασμό εταιρίας υποβρυχίων.
Η έκθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου και αναφέρει ότι μέλη της τότε κυβέρνησης να προωθούν την πώληση των ελληνικών ναυπηγείων στη γερμανική εταιρία HDW.
"Όσοι εργάστηκαν στενά με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να καταλήξουν στα δικαστήρια. Κάποιες πηγές θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των μηχανορραφιών που έχουν γίνει πίσω από τις συμφωνίες του αμυντικού τομέα είναι απίθανες για τον εξής λόγο: Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ενορχήστρωσαν την πώληση στη HDW έχουν ασυλία απέναντι στον ελληνικό νόμο", αναφέρεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης