Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρακόπουλος (αναπ.υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης): Χωρίς σοβαρή εναλλακτική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακόπουλος (αναπ.υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης): Χωρίς σοβαρή εναλλακτική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ
Η χώρα είναι κοντά στην πολυπόθητη έξοδο από το τούνελ της κρίσης

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ.Χαρακόπουλος, τονίζοντας επιπλέον ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην πολυπόθητη έξοδο από το τούνελ της κρίσης.
«Εμείς συνεχίζουμε μακριά από λαϊκισμούς και ιδεοληψίες» τόνισε ο κ.Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Αναφερόμενος πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ.Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι αυτή παραμένει προσηλωμένη στην πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο προσφοράς εργασίας, ιδίως, για τους νέους.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, το υπουργείο προωθεί μεταξύ άλλων νέο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών, το οποίο προκηρύσσεται εντός του μήνα και αφορά 6.000 αγρότες, με πριμ έως 20.000 ευρώ ενώ προκηρύσσει νέα επενδυτικά σχέδια στον πρωτογενή τομέα, τα οποία θα συγχρηματοδοτούνται από τον αναπτυξιακό νόμο, όπως η ίδρυση νέων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση νέων καινοτόμων καλλιεργειών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, κοκ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης