Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απομονώνεται πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Κεντροαριστερό «μέτωπο» για φάρμακα και ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Απομονώνεται πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Κεντροαριστερό «μέτωπο» για φάρμακα και ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Νέα δεδομένα από τη σύγκλιση απόψεων σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Λοβέρδο


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις καταγράφονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τα τελευταία 24ωρα,  οι οποίες φαίνεται πως βαίνουν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά και το κόμμα του κ.Λοβέρδου (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) θα τηρήσουν κοινή στάση τόσο κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων όσο και απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια.
Συγκεκριμένα, και οι τρεις πολιτικές δυνάμεις που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσαν ότι θα υπερψηφίσουν την τροπολογία του υπ.Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, θέμα το οποίο έχει «σηκώσει» ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση.
Αντιπαράθεση όμως που απομονώνει πολιτικά ολοένα και περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει «παρών» και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι θα αποχωρήσουν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Άλλωστε η πρωτοβουλία του κ.Τσίπρα να παρουσιάσει ο ίδιος τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τιμολόγηση των φαρμάκων, αλλά και να απαντήσει στις αιτιάσεις περί διαπλοκής του κόμματος του με τις φαρμακοβιομηχανίες, υποδηλώνει την ύπαρξη προβληματισμού στην Κουμουνδούρου για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.
Ένα ακόμα πλήγμα όμως για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η στάση τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αναφορικά με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια.
Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι «δεν επιλέγει την τεχνική πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία εξάλλου εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού» ενώ ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε και αυτός ότι θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, «αποκλειστικό στόχο έχει να δημιουργήσει ρωγμή στην κυβέρνηση και για λόγους πολιτικής τακτικής στρέφεται εναντίον προσώπων με μομφές ηθικής τάξης», κάτι που είναι ηθικά ανεπίτρεπτο και πρέπει να αποδοκιμαστεί.
Η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στα δύο αυτά θέματα, τα οποία μόνος του επιχείρησε να αναδείξει και να προτάξει σε μείζονα, είναι μια πρώτη διαπίστωση.
Μια δεύτερη διαπίστωση είναι ότι οι πολιτικές «κορώνες» και η κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης υπό τη μορφή «βεντέτας» όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά δεν ενδιαφέρουν και κανέναν.
Οι πολίτες ζητούν φαντασία, ιδέες και τόλμη από το πολιτικό σύστημα για την επόμενη ημέρα και όχι επιστροφή στη μίζερη αντιπολίτευση και στον πολιτικό καιροσκοπισμό του χθες.
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των λοιπών κεντροαριστερών δυνάμεων σε αυτές τις απαιτήσεις-«προκλήσεις» αποτελεί σημαντικό στοίχημα που εν πολλοίς θα κρίνει τη μελλοντική παρουσία και τη δυναμική τους στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης