Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στηρίζει την ελληνική προεδρία της Ε.Ε. το ΕΛΚ - Συναντήσεις του Joseph Daul με Σαμαρά, Βενιζέλο - Αύριο στην Αθήνα ο Martin Schulz

Στηρίζει την ελληνική προεδρία της Ε.Ε. το ΕΛΚ - Συναντήσεις του Joseph Daul με Σαμαρά, Βενιζέλο - Αύριο στην Αθήνα ο Martin Schulz

Μπαράζ συναντήσεων του επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Josep Daul, με Έλληνες αξιωματούχους.

Τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλο, όπως και με πλήθος υπουργών.
Παράλληλα, εν όψει της ελληνικής προεδρίας αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Martin Shulz (Σοσιαλδημοκράτες). Ο Σουλτς θα έχει συνάντηση το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, την οποία θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.
Σε δηλώσεις του χθες, λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις προτεραιότητες της στην επερχόμενη εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Joseph Daul, χαιρέτισε τις εξαγγελθείσες προτεραιότητες, που εστιάζονται στο τετράπτυχο απασχόληση, ανάπτυξη και συνοχή, στην περαιτέρω ολοκλήρωση της ΕΕ και στην ευρωζώνη, στη μετανάστευση-σύνορα-κινητικότητα και στις θαλάσσιες πολιτικές.
Κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ελληνικής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι το έργο της Προεδρίας θα καθοδηγείται από την αρχή της ενίσχυσης των πολιτών και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην ΕΕ, μέσω πολιτικών και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στο να δώσουν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των Ευρωπαίων.

Εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού
Ο Joseph Daul εξήρε τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής ενότητας:
"Η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη. Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης.Αυτό θα είναι επίσης ένα σημάδι ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης της χώρας. Πρώτιστη προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες επιστρέφουν στις δουλειές τους, ότι η Ευρώπη παράγει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και ότι το ευρώ είναι ισχυρό. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι η λύση. Οι Ευρωπαϊκές μας πολιτικές που στηρίζονται στις αξίες της αλληλεγγύης, του διαλόγου και της συναίνεσης ωφελούν πραγματικά τους Ευρωπαίους πολίτες ".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης