(upd) Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε ο Αλέξης Πατέλης, σε μια κίνηση που φαίνεται να σχετίζεται με τη δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την προώθηση θεμάτων που αποδίδονται στη λεγόμενη woke ατζέντα.
Η παραίτηση ερμηνεύεται ως προσπάθεια κατευνασμού της εκλογικής βάσης του κόμματος, ενόψει και των πολιτικών προκλήσεων που έρχονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πατέλης εξετάζεται να τοποθετηθεί σε θέσεις όπως υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στο Υπερταμείο, ενώ για τη διαδοχή του στο Οικονομικό Γραφείο φέρεται να προκρίνεται ο Μιχάλης Αργυρού, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).
Αξιοσημείωτο είναι ότι από το περιβάλλον του κ. Πατέλη αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης από το εξωτερικό, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επόμενες κινήσεις του δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Η θρυαλλίδα
H ατμόσφαιρα που είχε σχηματιστεί για τον Αλέξη Πατέλη από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης ήταν κακή εδώ και πολύ καιρό.
Μαζί με τον Άκη Σκέρτσο αποτελούσε το «κόκκινο πανί» για μία σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που δυσαρέστησαν την γαλάζια βάση με κορυφαία το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπου μετά τη ψήφισή του Πατέλης-Σκέρτσος και Σακελλαροπούλου γιόρταζαν προκλητικά σε γνωστό μπαρ πέριξ του Συντάγματος.
Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι οι ισορροπίες μέσα στο Μαξίμου έχουν αλλάξει μετά το τελευταίο ανασχηματισμό.
Ισχυροί πλέον μέσα στο Μαξίμου έχουν γίνει οι Βορίδης και Μυλωνάκης που αντιδρούσαν σε πολιτικές που δεν ήταν σύμφωνες με την κοινωνία.
Πατέλης- Σκέρτσος και πιο πριν ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν μία συμμαχία που καθόριζε τα πάντα, από τις διοικήσεις οργανισμών μέχρι και ανασχηματισμούς.
Πέραν αυτών, είχε ενοχλήσει πολύ την βάση αυτή η απροκάλυπτη υπερέκθεση της προσωπικής του ζωή.
Τελευταίο, πάντως, περιστατικό τριβής στο Μαξίμου, στο οποίο πήρε μέρος και ο Αλέξης Πατέλης, ήταν η παραφιλολογία για έκτακτη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών. Φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε η εισήγηση Πατέλη…
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Πατέλης είναι τεχνοκράτης δεν είναι είναι επαγγελματίας πολιτικός.
Ήρθε με κάποιους συγκεκριμένους στόχους, τους πέτυχε, ήθελε να βοηθήσει την πατρίδα του το 2019, όταν δηλαδή η αξιοπιστία της Ελλάδας ήταν στο ναδίρ, και μετά από πέντε χρόνια ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, παραμένει βαθιά αφοσιωμένος στον πρωθυπουργό.
Έχει ήδη ξεκινήσει τη συγγραφή ενός βιβλίου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνηση την τελευταία πενταετία, για το πως η χώρα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και την αξιοπιστία της με τους επενδυτές.
Νέος οικονομικός διευθυντής του γραφείου Μητσοτάκη ο Μιχάλης Αργυρού
Την ίδια στιγμή, ο Μιχάλης Αργυρού προαλείφεται ως ο αντικαστάτης του Αλέξη Πατέλη στη θέση του διευθυντή του οικονομικού διευθυντή στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το βιογραφικό του Μιχάλη Αργυρού:
Ο Μιχάλης Αργυρού γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία, αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στην Εμπορική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ (Cardiff Business School, Cardiff University), τακτικό καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος Εμπειρογνωμόνων και Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία.
www.bankingnews.gr
Πλήρωσε με «παραίτηση» τη δυσφορία των βουλευτών της ΝΔ ο Αλέξης Πατέλης - Θέλει θέση υποδιοικητή στην ΤτΕ ή Υπερταμείο
Παραίτηση βόμβα για Μαξίμου - Αποχωρεί ο Αλέξης Πατέλης, λίγα 24ωρα πριν τη ψήφιση προϋπολογισμού
Σχόλια αναγνωστών