Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Νέα έκδοση 6μηνων εντόκων για άντληση 500 εκατ. ευρώ - Συμμετέχουν και ιδώτες

ΟΔΔΗΧ: Νέα έκδοση 6μηνων εντόκων για άντληση 500 εκατ. ευρώ - Συμμετέχουν και ιδώτες
Η περίοδος εγγραφών ξεκινά από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας (26 εβδομάδων) προχωρά την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ.
Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price), .
Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.
Η περίοδος εγγραφών ξεκινά από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεταιμέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ.
Υπενθυμίζεται από τον ΟΔΔΗΧ ότι τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα μπορούν να προμηθεύονται κρατικά χρεόγραφα (Έντοκα Γραμμάτια ή Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου) μέσω των Τραπεζών και των Χρηματιστηριακών Εταιριών, σύμφωνα με τις υφιστάμενες συνήθεις διαδικασίες. Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης