Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε 6.412 δικαιούχους της Πελοποννήσου για ζημίες από «Daniel» - Συνολικά 38,5 εκατ. ευρώ

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε 6.412 δικαιούχους της Πελοποννήσου για ζημίες από «Daniel» - Συνολικά 38,5 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για εξόφληση που γίνεται δύο μήνες νωρίτερα
Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, ύψους 38,5 εκατ.ευρώ σε 6.412 δικαιούχους της Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας, για τις ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel».
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., Ανδ. Λυκουρέντζο, αποφάσισε την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημίες, τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο "Daniel" στην Πελοπόννησο.
Πρόκειται για εξόφληση που γίνεται δύο μήνες νωρίτερα.
Όπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, «η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρη στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από την δέσμευση της Κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30η Ιουνίου 2024. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».

Οι αποζημιώσεις

Οι αποζημιώσεις, ύψους 38,5 εκατ. ευρώ καταβήθηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ώρα 12:00 μ.μ..
Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβλήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκατ. ευρώ, λόγω του βαρύτατου πλήγματος, το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης