Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wieser (Bruegel): Χρειάζεται ένα δεύτερο «πακέτο Delors» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την Ενιαία Κεφαλαιαγορά

Wieser (Bruegel): Χρειάζεται ένα δεύτερο «πακέτο Delors» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την Ενιαία Κεφαλαιαγορά
Ο Thomas Wieser υποστήριξε πως η δημιουργίας της Ενιαίας Κεφαλαιαγοράς είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο
Ένα «δεύτερο πακέτο Delors» θα χρειαστεί σύμφωνα με τον Thomas Wieser, Non Resident Fellow του Bruegel και άλλοτε πρόεδρο του Euroworking Group, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν για την ενιαία κεφαλαιαγορά.
«Υπάρχει μια συζήτηση που γίνεται σε πολλές χώρες. Αν η Ένωση Κεφαλαιαγορών πρέπει να δημιουργηθεί από πάνω προς τα κάτω ή από κάτω προς τα πάνω. Το συγκρίνω με ένα σπίτι. Αν έχεις μια στέγη μόνο, το οικοδόμημα θα γκρεμιστεί. Αν έχεις μόνο τοίχους χωρίς στέγη και πάλι κάτι κακό θα συμβεί. Χρειάζεται και τοίχους και στέγες και οι πόρτες να μπορούν να ανοίγουν για να περνάει το κεφάλαιο εύκολα», είπε ο Thomas Wieser μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μακρόπνοο σχέδιο

Ο ίδιος, συμπλήρωσε, πως η δημιουργία της Ενιαίας Κεφαλαιαγοράς είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο. «Δεν είναι ένας διακόπτης που θα πατήσουμε και αμέσως θα έχουμε μια κεφαλαιαγορά που θα λειτουργεί άψογα. Σε 30 χρόνια μπορεί να συμβεί. Αυτή είναι η μια πλευρά της πολυπλοκότητας.
Ακούμε πολιτικούς που λένε πως πρέπει να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι πάνε πίσω στη χώρα τους και ξεχνάνε να το πουν στους πολίτες τους. Ακούσαμε πολύ ωραία λόγια για το πως θα προωθηθεί αυτή η Ένωση, αλλά κανένας από τους 27 υπουργούς δεν γύρισε στη χώρα του να πει "σηκώστε τα μανίκια για να το πετύχουμε". Χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές. Ένα δεύτερο πακέτο Delors για παράδειγμα για να υπερκεραστούν αυτές οι δυσκολίες», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης