Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας: Θα αναβαθμίσουμε τον e-katanaloti το επόμενο διάστημα - Πότε έρχεται το Καλάθι του Πάσχα, τι γίνεται με τα καύσιμα

Σκρέκας: Θα αναβαθμίσουμε τον e-katanaloti το επόμενο διάστημα - Πότε έρχεται το Καλάθι του Πάσχα, τι γίνεται με τα καύσιμα
Από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπει σε λειτουργία και το καλάθι του Πάσχα, μέσα στο οποία θα είναι το αρνί και το κατσίκι και όλα τα προϊόντα τα οποία ήταν πέρυσι
Στα μέτρα κατά της ακρίβειας που παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τα νοικοκυριά, στη δράση που δρομολογείται το επόμενο διάστημα και αφορά τον e-katanaloti, στο Καλάθι του Πάσχα, αλλά και στο μέτωπο των τιμών στα καύσιμα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο mega για την ακρίβεια, εξήγησε πως έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στο να αποπληθωρίσουν τις τιμές, ώστε σιγά σιγά να μειώνονται και έτσι να βοηθηθούν τα νοικοκυριά.
Επανέλαβε ότι η ακρίβια, που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικογένεια, δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον πλανήτη.
«Το πρώτο που κάναμε είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και έτσι, διενεργούμε ελέγχους. (…) Αυτό φαίνεται ότι έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα όσον αφορά την αθέμιτη κερδοφορία. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ικανοποιημένος όταν ένα νοικοκυριό πάει στο σουπερμάρκετ και δυσκολεύεται να πάρει τα βασικά προϊόντα. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε μια σημαντική δράση που θα βοηθήσει πραγματικά τα νοικοκυριά τελικά να προμηθεύονται τα προϊόντα σε φθηνότερες τιμές. Αυτό αφορά τον "e-katanaloti"», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
«Το επόμενο διάστημα θα αναβαθμίσουμε τον "e-katanaloti", ώστε ένα νοικοκυριό πριν βγει από το σπίτι του να δημιουργεί τη δική του λίστα με τα προϊόντα και να βλέπει στα καταστήματα που είναι γύρω από το σπίτι του, πού μπορεί να αγοράσει τη λίστα αυτήν φθηνότερα», σημείωσε.

Για τα καλάθια

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπει σε λειτουργία και το καλάθι του Πάσχα, μέσα στο οποία θα είναι το αρνί και το κατσίκι και όλα τα προϊόντα τα οποία ήταν πέρυσι, ενώ το σαρακοστιανό καλάθι θα διατηρηθεί μέχρι και το Μ. Σάββατο.
«Έχουμε μιλήσει με την αγορά ήδη και έχουμε ζητήσει οι τιμές στα αμνοερίφια να είναι ίδιες ή χαμηλότερες από την περσινή αντίστοιχη περίοδο», ανέφερε ο κ. κ. Σκρέκας, προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Έχουμε κάποια θεματάκια, κάποιες ελλείψεις».
Σε ό,τι αφορά το Καλάθι του Νονού, σύμφωνα με τον υπουργό, «το συζητάμε με την αγορά, βλέπουμε όμως ότι έχουμε μια αποκλιμάκωση στο σύνολο των προϊόντων παιχνιδιών και άλλων».

Για τα καύσιμα

Κάνοντας αναφορά στα καύσιμα και στις αυξήσεις στη βενζίνη, ο υπυργός εξήγησε ότι «η τιμή του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο έχει ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι. Έχουμε μια αύξηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου της τάξης του 30% και αυτό έχει φέρει αύξηση και στις αντλίες».
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε θέσει ένα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των πρατηρίων. Η Ελλάδα έχει έμμεσους φόρους, οι οποίοι επιβάλλονται πάνω στην τιμή του καυσίμου και είναι μία από τις βασικές πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού για να καλύψει ανάγκες», πρόσθεσε.

Για τιμές στο ρεύμα

«Οι τιμές του ρεύματος έχουν προσεγγίσει τα προ κρίσης επίπεδα και είναι κάτι που το έχει πετύχει η Ελλάδα περισσότερο και πάνω από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνσιε ο κ. Σκρέκας.
«Επίσης, περάσαμε μία ενεργειακή κρίση τα προηγούμενα δύο χρόνια χωρίς black out και ελλείψεις σε ενέργεια και με τιμές προσιτές. Αυτό δεν ήταν κάτι αυτονόητο, ούτε προφανές. Τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά ότι η χονδρική τιμή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος την Ελλάδα, προσεγγίζει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης