Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Επιστροφές φόρων 1,2 δισ. ευρώ το α' δίμηνο του 2024

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Επιστροφές φόρων 1,2 δισ. ευρώ το α' δίμηνο του 2024
Αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ με άξονα την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διοικητικών βαρών
Σχετικά Άρθρα
Ποσό για επιστροφές φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, 435 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι, διέθεσε το α' δίμηνο 2024 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.
Ο κ. Πιτσιλής, στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα «Η Αυξανόμενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας», αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ με άξονα την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διοικητικών βαρών.
Όπως σημείωσε, έχει αλλάξει η διεθνής οικονομία και οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία επηρεάζουν διαρθρωτικά και δομικά το επιχειρείν και αυτό οδηγεί και στην ανάπτυξη ψηφιακών τελωνειακών και φορολογικών υπηρεσιών.
Ειδικά για τα τελωνεία τόνισε ότι ο δείκτης ικανοποίησης από τις τελωνειακές υπηρεσίες έχει φτάσει σε 77% από το 35% το 2015. Έχει συντελεστεί μια σημαντική δουλειά, αλλά έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, όπως είπε και ενδεικτικά ανέφερε ότι ετοιμάζεται η «ενιαία θυρίδα» που θα παραδοθεί εντός του έτους. «Το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης εμπορευματοκιβωτίων οχημάτων θα βγει σε διαγωνισμό τις επόμενες μέρες και θα αλλάξει τον χάρτη προστατεύοντας την υγιή επιχειρηματική δράση», όπως σημείωσε.
Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι ήδη έχουν δοθεί 226 άδειες εγγυημένου εξαγωγέα, ενώ πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το υγιές επιχειρείν. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης