Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δικαιώθηκε ο Ρέστης στη διαμάχη του με την επικεφαλής της Newcastle, Amanda Staveley – Θα αποζημιωθεί με 3,4 εκατ. στερλίνες

Δικαιώθηκε ο Ρέστης στη διαμάχη του με την επικεφαλής της Newcastle, Amanda Staveley – Θα αποζημιωθεί με 3,4 εκατ. στερλίνες
Ο Ρέστης αρχικά ισχυρίστηκε ότι η Staveley ήταν υπόχρεη για 3,4 εκατ. στερλίνες από τα 10 εκατ. στερλίνες - συν 2,1 εκατ. στερλίνες σε νομικά έξοδα και 31,3 εκατ. στερλίνες σε τόκους
Το ποσό των 3,4 εκατ. στερλινών επιδίκασε το ανώτατο βρετανικό δικαστήριο στον Βίκτωρα Ρέστη, καθώς τον δικαίωσε στη διαμάχη του με την επικεφαλής της Newcastle United, Amanda Staveley.
Η Staveley προσπαθούσε να απορρίψει μια αναφορά που είχε υποβάλει ο Βίκτωρ Ρέστης, ότι ήταν υπόχρεη για ένα ποσό που με τους τόκους είναι πλέον πάνω από 36 εκατομμύρια λίρες.
Οι δικηγόροι της Staveley ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι είχε «ουσιώδη λόγο για να αρνηθεί την ευθύνη» και ότι η διαφορά θα πρέπει να διευθετηθεί εξωδικαστικά.
Αλλά ο αναπληρωτής δικαστής του Δικαστηρίου Αφερεγγυότητας και Εταιρειών Daniel Schaffer απέρριψε την προσφορά της, κρίνοντας ότι η κα Staveley ήταν υπόχρεη να καταβάλει το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων λιρών.
Ο κ. Ρέστης είχε παράσχει 10 εκατομμύρια λίρες στην εταιρεία PCP Capital Partners της Staveley το 2008, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε «ένας βαθμός ασάφειας» σχετικά με το εάν αυτά τα χρήματα ήταν επένδυση ή δάνειο.
Ο Ρέστης αρχικά ισχυρίστηκε ότι η Staveley ήταν υπόχρεη για 3,4 εκατ. στερλίνες από τα 10 εκατ. στερλίνες - συν 2,1 εκατ. στερλίνες σε νομικά έξοδα και 31,3 εκατ. στερλίνες σε τόκους.
Amanda Staveley pictured at a recent Newcastle United women's game.
Οι ενέργειες του Ρέστη

Ο Ρέστης έχει μέχρι τις 22 Απριλίου να ζητήσει απαιτητό το ποσό μετά την απόφαση, εκτός εάν η Staveley πληρώσει τα οφειλόμενα χρήματα πριν από αυτή την ημερομηνία.
Η επιχειρηματίας έχει ήδη δηλώσει ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Ο Ρέστης είχε εκδηλώσει αρχικά μια νόμιμη απαίτηση τον Μάιο του 2023 για συνολικό ποσό 36,8 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο περιελάμβανε το ανεξόφλητο ποσό δανείου 3,4 εκατομμυρίων λιρών και αυτό που η νομική ομάδα της Staveley περιέγραψε ως «υπερβολικό» τόκο 31,3 εκατομμυρίων λιρών.
Οι δικηγόροι του μεγιστάνα αργότερα απέσυραν τις αξιώσεις τους για τους τόκους και τα νομικά έξοδα, αντ' αυτού διεκδικώντας μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ύψους 3,4 εκατομμυρίων λιρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης