Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Όχι» από Μητσοτάκη στο επίδομα Πάσχα: Η κυβέρνηση απαντά στην ακρίβεια με αυξήσεις μισθών

«Όχι» από Μητσοτάκη στο επίδομα Πάσχα: Η κυβέρνηση απαντά στην ακρίβεια με αυξήσεις μισθών
Όσον αφορά την υγεία, ο πρωθυπουργός είπε πως στόχος είναι να έχουμε ένα πιο ποιοτικό, καλύτερο ΕΣΥ, χωρίς τις διακρίσεις που μπορεί να υπάρχουν σήμερα
Τέλος στα σενάρια για επίδομα Πάσχα έβαλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξήγησε πως «αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου».
«Συζητάμε και πρόσθετες παρεμβάσεις», ανέφερε μιλώντας στο Σκάι, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει επίδομα Πάσχα απάντησε μονολεκτικά «όχι».
Σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαντά με αυξήσεις μισθών και επανέλαβε το στόχο να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ το 2027. Ήδη, είπε, έχουν αυξηθεί οι μισθοί και αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ανέφερε ότι η τελευταία παρέμβαση έχει ήδη δείξει αποτελέσματα σε απορρυπαντικά, στο βρεφικό γάλα και άλλα προϊόντα. «Όλες οι παρεμβάσεις συνθέτουν συνολικό πλέγμα», σημείωσε ενώ ανάφερε πως οποίος παραβιάζει το νόμο θα πληρώνει πρόστιμα τα οποία εισπράττονται. «Στρέφουμε πάντα την προσοχή μας στους πιο αδύνατους» συνέχισε και είπε πως με τη νέα αύξηση, ο κατώτατος μισθός θα είναι πάνω από 800 ευρώ.
Αναφερόμενος στο θέμα της στέγασης αναγνώρισε πως εκείνοι που νοικιάζουν έχουν πρόβλημα. Εξήγησε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για σπίτια από την προσφορά και μίλησε για τα προγράμματα που εφαρμόζει η κυβέρνηση όπως το «Σπίτι μου» και το «Ανακαινίζω, Νοικιάζω».

Η υγεία

Όσον αφορά την υγεία, ο πρωθυπουργός είπε πως στόχος είναι να έχουμε ένα πιο ποιοτικό, καλύτερο ΕΣΥ, χωρίς τις διακρίσεις που μπορεί να υπάρχουν σήμερα.
Για τα απογευματινά χειρουργεία είπε ότι ξεκινούν επιτέλους και μπορούν να γίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντικαθιστούν πρωινά. «Αυτοί που μπορεί να παραπονιούνται είναι οι κλινικάρχες και τα ιδιωτικά», σημείωσε ενώ είπε ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα είναι δωρεάν.
Μίλησε επιπλέον για τη βελτίωση των υποδομών υγείας με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης, στον προσωπικό γιατρό, στις προληπτικές εξετάσεις και απάντησε πως και στον τομέα της υγείας η Ελλάδα του 2019 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2024 φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την αύξηση των ΜΕΘ.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότηρες Κασσελάκη

Για τον κ. Κασσελάκη και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα νόμο ο οποίος δεν είχε πολύ λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγο μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάκτυλο. Αλλά ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για κράτος δικαίου όταν έχουν βγει ο κ. Κοντονής και ο κ. Τσιπρας».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα κριθεί κάνεις από τα θέματα αυτά αλλά από το αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
«Ας είμαστε σοβαροί. Αδιανόητο να λέγονται αυτά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σαχλαμάρα», απάντησε στο ερώτημα αν όντως είχε προσεγγίσει τον κ. Κασσελάκη για να τον υπουργοποιήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης