Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η τελευταία προθεσμία

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η τελευταία προθεσμία
Η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση, διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Λήγει μεθαύριο Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.
Η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση, διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Να σημειωθεί πως και πέρυσι είχε δοθεί προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Πλέον, οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων μοτοσυκλετών θα έχουν ακόμη αρκετές μέρες επιπλέον στην διάθεσή τους να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Παράλληλα όσοι είχαν αποφασίσει να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία το όχημά τους, προθεσμία έως τις 29 Φεβρουαρίου να το σκεφτούν και ή να αλλάξουν γνώμη ή να το κάνουν την παραπάνω ημερομηνία α χωρίς κόστος.
Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 μπορούν να βρουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ .
Και φέτος, το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking.
Να σημειωθεί πως όταν παρέλθει η προθεσμία, το πρόστιμο θα είναι ίσο με τα τέλη.
Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα μπορούν να μπουν στο MyCar και με τους κωδικούς τους στο taxisnet, θα πρέπει να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για να τα πληρώσουν σε τράπεζα ή να βρουν τον κωδικό πληρωμής για να τα πληρώσουν ηλεκτρονικά.
Να σημειωθεί πως τα φετινά τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με πέρυσι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης