Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Στις 22/3 στο υπουργικό η αύξηση κατώτατου μισθού - Δεν έχουμε δυνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς περιορισμό

Χατζηδάκης: Στις 22/3 στο υπουργικό η αύξηση κατώτατου μισθού - Δεν έχουμε δυνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς περιορισμό
"Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες", ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα
«Στις 22 Μαρτίου θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο και η υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί τότε την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου» , τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε δύνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες».
Κάνοντας αναφορά στους αγρότες, ο υπουργός ανέφερε πως «η ΝΔ όταν εξελέγη μείωσε τους φόρους για τους αγρότες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ την άμεση φορολογία. Στη συνέχεια, μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στο 6%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Κατόπιν, μείωσε το φορολογικό συντελεστή στο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα».
Συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν επιστρέφονταν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο ντίζελ, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επέστρεψε στο τέλος του 2022 και στο τέλος του 2023.

Για ΑΑΔΕ, POS, ακρίβεια

Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Χατζηδάκης έκανε αναφορά στη χρήση των POS λέγοντας ότι «μέχρι τις 20.000 θα είναι το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν POS», ενώ σημείωσε πως «έρχεται voucher για αγορά POS και ταμειακών μηχανών».
Μιλώντας για την ΑΑΔΕ, ανέφερε ότι ελέγχει τις κινήσεις των φορολογουμένων και έρχονται «ραβασάκια» για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που παρουσιάζουν υψηλά έξοδα.
Τέλος, για το θέμα της ακρίβειας, ο υπουργός τόνισε πως αναζητείται «αντίδοτο» για την ακρίβεια, ενώ «δεν πρέπει να υποτιμούμε το καλάθι του νοικοκυριού».
«Υπάρχει και η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, η αύξηση των επιδομάτων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης