Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας (Υπ. Υποδομών): Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα

Χρήστος Σταϊκούρας (Υπ. Υποδομών): Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα
Η ελληνική οικονομία μεγεθύνεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, επισημάινει ο πρώην ΥΠΕΘΟ
«Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα. Έχει επιστρέψει, δυναμικά, στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Μεγεθύνεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, από ουραγός σε επιδόσεις τα προηγούμενα χρόνια».
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων 2023 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 διετέλεσε Διοικητής της ΕΤΕπ, κατά τη θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:
«Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιήθηκαν και βελτιώνονται. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να αναπτυχθεί, ισχυρά και βιώσιμα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις και αναταράξεις.
Αντέξαμε τους ισχυρούς κραδασμούς των διαδοχικών κρίσεων, στηρίξαμε – γενναία και αποτελεσματικά – νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως τους πιο ευάλωτους, κλείσαμε επώδυνα κεφάλαια του παρελθόντος, δημιουργήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης και προσελκύσαμε επενδυτικό ενδιαφέρον».
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, «η Ελλάδα καλύπτει σημαντικό μέρος του επενδυτικού κενού, με την βοήθεια και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία συνέβαλε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση».
Πράγματι, όπως είπε, «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την υψηλή τεχνογνωσία, την πλούσια εμπειρία και την επαρκή ρευστότητα, παρείχε χρηματοδοτική υποστήριξη για κρίσιμες επενδύσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συνεργαζόμενη, εντατικά και συστηματικά, με δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους».
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας: «Σε πεδία όπως είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, η ενίσχυση κρίσιμων υποδομών, ο περιορισμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, η βελτίωση υπηρεσιών καθοριστικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών».
«Η εξαιρετική μεταξύ μας συνεργασία, επιστεγάστηκε από αλλεπάλληλες εκατέρωθεν επισκέψεις στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα. Έχοντας σταθερό σύμμαχο την Τράπεζα, συνεχίζουμε να υλοποιούμε, δυναμικά και με συνέπεια, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την αποφασιστική στροφή της Ελλάδας προς ένα νέο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο οικονομικό μοντέλο», κατέληξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης