Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας ανάλογα με τις εισφορές προανήγγειλε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας ανάλογα με τις εισφορές προανήγγειλε η Δόμνα Μιχαηλίδου
To υπουργείο εργάζεται στο να δοθεί εντός του 2024 το αυξημένο επίδομα ανεργίας κλιμακωτά σε ορισμένες περιοχές της χώρας
Αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αυτό ξεκινάει από μία αδικία.
Ένας πολίτης μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια με ένα μισθό παραδείγματος χάρη 1.500 ευρώ, θα πάρει ίδιο επίδομα ανεργίας με έναν άλλο πολίτη που μπορεί να δουλεύει 2 χρόνια με κατώτατο μισθό.
Είναι λογικό το επίδομα να γίνει πιο ανταποδοτικό, δηλαδή να είναι μία ανταπόδοση σε σχέση με τα χρόνια που δουλεύεις και που εισφέρεις στο ταμείο», δήλωσε η υπουργός στο Mega. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη στο επίδομα ανεργίας, καθώς και να υπάρξει ενοποίηση των επιδομάτων ανεργίας.
Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, το υπουργείο εργάζεται στο να δοθεί εντός του 2024 το αυξημένο επίδομα ανεργίας κλιμακωτά σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Αναπηρικές συντάξεις

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης πως όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη θα μπορούν να εργάζονται έστω και με τηλεργασία.
«Στο μέτρο των συντάξεων, όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να εργάζονται με το 100% της σύνταξής τους, μπαίνουν και οι αναπηρικές συντάξεις. Κάποιος που παίρνει το αναπηρικό επίδομα και την αναπηρική σύνταξη μπορεί να εργάζεται, καθώς δουλεύουμε όσο μπορούμε το επίπεδο προσβασιμότητας», εξήγησε.
Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως μέσα σε 28 μήνες εκκαθαρίστηκαν πάνω από 750.000 συντάξεις.
Συγκεκριμένα, πλέον εκκρεμούν 24.000 κύριες συντάξεις, 35.000 επικουρικές συντάξεις και περίπου 18.000 εφάπαξ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης