Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Τι ισχύει με το σύστημα πληρωμών IRIS και τις προμήθειες

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Τι ισχύει με το σύστημα πληρωμών IRIS και τις προμήθειες
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος
Με το σύστημα μεταφοράς μετρητών IRIS δεν επιβαρύνονται με προμήθεια οι πολίτες που θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από έναν ελεύθερο επαγγελματία έως το ποσό των 500 ευρώ, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, στην οποία ανέφερε ότι οι τράπεζες ανακοινώνουν χρεώσεις για τον έμπορο και τον ελεύθερο επαγγελματία.

Το σχόλιο των κύκλων του ΥΠΟΙΚ

«Ο κ. Γερουλάνος έχει μπερδευτεί σε σχέση με το σύστημα IRIS παρά το γεγονός πως έκανε την σχετική έρευνα. Η υπηρεσία IRIS είναι μια ευέλικτη υπηρεσία, με μεγάλη διείσδυση στους νέους, που επιτρέπει την μεταφορά μετρητών έως 500 ευρώ ΧΩΡΙΣ προμήθεια.
Η Κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει την χρήση της υπηρεσίας αυτής από τους πολίτες θέσπισε την υποχρεωτική αποδοχή της υπηρεσίας IRIS από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι, κάθε φορά που ένας πολίτης επιθυμεί να αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από έναν ελεύθερο επαγγελματία έως του ποσού των 500 ευρώ, μπορεί να το κάνει χωρίς να επιβαρύνεται με προμήθειες!
Έτσι οι πολίτες μπορούν να έχουν έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις. Αυτά σημείωσε τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αυτή είναι και η πραγματικότητα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μπερδέψουν τους πολίτες και τους εαυτούς τους…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης